2011-02-28
 23:27:18

Läggdags!

Blev en mycket trevlig tripp med Tessan och Elin. Först svängde vi förbi SKHLM och tittade runt lite i affärer, ett matstopp på donken och sedan vidare till IKEA. Det där med att jag för första gången skulle klara mig under hundralappen sprack ganska fort, men jag köpte nästan endast nödvändiga saker och sånt som vi behöver! haha.

Lite glas fick bl.a. följa med hem



och även lite annat smått & gott som ljus, servetter, batterier, skärbrädor, överkast och sugrör!


Fortsatte att shoppa när jag anlände till nynäs, dock endast mat. Nu har vi handlat för hela veckan, skönt. Kvällen har jag tillbringat i soffan och avnjutit en nästan olagligt god och SUPERENKEL LCHF-glass. Måste provas!


Ska jag avslöja recepetet? haha. Det ENDA du behöver göra är att mixa frysta hallon med grädde, VOILA! Svårare än så är det inte och det smakar som glass i konsistens och smak, supergott, riktig gräddglass.

Nej nu ska jag tänka på refrängen, god natt!
2011-02-28
 13:44:36

Ny vecka, nya tag.

Har idag hunnit avnjuta en Thai-lunch med min älskade E, kollat in vad Nynäshamns få affärer har att erbjuda och nu sitter jag på konditoriet och väntar på att Tessan ska sluta så att vi kan åka till IKEA. önskar er alla en fortsatt trevlig dag, tjingeling!
2011-02-27
 23:40:27

Fullspäckad helg!

Är rejält trött och sliten efter helgens evenemang. Kanske ska göra en liten sammanfattning av alla dagar jag hållt mig borta?

Torsdag: Kvällen spenderades med Edgar, Amanda, Melvin och drinkar av alla dess slag (totalglömde att jag äger en kamera, därav har jag inga bilder att dela med mig av). Det blev dock en mycket trevlig kväll med kortspel, kinect och Big brother och avslutades sedan med en sleepover.

Fredag: Startade dagen med en tripp nere på stan med Mamma och lillasyster. Dop-present inhandlades och sedan avnjöts en räksallad. Camilla (Es syster) plockade sedan upp mig och vi handlade ingredienser till alla 5 tårtor jag bakat under helgen. Fredagseftermiddagen/kvällen spenderades med att baka ihop grunden till tårtorna med mumsiga fyllningar av alla dess slag. KitchenAiden gick på högvarv kan jag meddela! :)

Lördag: Ställde klockan för första gången på evigheter, klev upp och garnerade alla 5 tårtor, gick som smort och blev klar i god tid. Sedan blev det att packa ihop alla tårtor och bege oss iväg mot lokalen där Es bedårande lilla systerson skulle namngivas. Mycket trevligt! Fortsatte kvällen med pizza (ajajaj ingen LCHF där inte) och alkohol i massor, mycket trevligt. Slutade med att Amanda och Melvin även idag sov över, mys!

Alla tårtor innan garneringen var på plats.
Prins-tårtan
Godaste av dem alla, enligt min smak iallafall blev Päron/After eight-tårtan, mums!
Jordgubbstårta.
I denna var det chokladbotten, chokladmousse och banan/vaniljmos.
Hallontårta

Tårtorna blev mycket uppskattade, kul. Fick en hel del förfrågningar om jag skulle bli konditor, tåls att tänka på, haha. Nästan allt gick åt!

Söndag: Började dagen med frukost a´la Melvin och Amanda. Har sedan legat sängliggandes nästan hela dagen framför tv:n, jag har sotat för lördagskvällen kan jag meddela. Kvällen tillbringades återigen med Edgar, Amanda och Melvin, massvis av ostar och mörka choklader. Kollade på Big brother och Solsidan och nu sitter jag här och funderar på att kanske ta igen mina sovtimmar snart. Imorgon ska jag bege mig mot IKEA med min älskade Therese! Mysigt.

Hoppas att ni haft en lika trevlig helg som jag! God natt.
2011-02-24
 13:45:08

Grattis!

Ett stort grattis till min superdundersnygga vän Therese som knep hem sitt älskade körkort idag. En dag till IKEA är redan inplanerad. Super, då kan jag handla lite nya ljus som går åt som smör här hemma.
Förlåt för att jag kanske inte lägger upp så händelserika inlägg idag men jag har fullt upp med att städa och tvätta här hemma, ska alldeles straxt springa ner och hänga den sista tvätten. Sen står det dammsuga och skura på schemat. Mamma kom förbi en liten sväng också och lunchade lite! Ikväll väntas det lite drinkar, skojsigt.
2011-02-24
 09:51:14

God morgon

God morgon på er! Blev lite sent igår, Nynäs vann hockeymatchen och efter det begav vi oss tillbaka till Es bror igen. Nu har jag precis vaknat av väckarklockan (har jag inte gjort på ett tag nu så det tog emot), men det står tvättstugan på min to-do-list. Nej nu är det dags att sortera tvätt och ta tag i dagen. Ses sen! Kram
2011-02-23
 15:43:36

Middag & hockey

Snart kommer Es bror hit och plockar upp oss, sen ska vi åka hem till honom & äta middag med Es familj. Trevligt trevligt! Efteråt blir det att bege sig mot ishallen och kolla på hockey, spännande! Hoppas att ni får en trevlig kväll. Vi hörs senare ikväll! Kram
2011-02-23
 12:41:31

Frukost/lunch

Har precis ätit mys-frukost/lunch med E. Det blev en blandning av det vi hade hemma och det resulterade i färsbiffar fyllda med fetaost & sambal med champinjonstuvning på ett täcke av sallad, mums.

Kanna: Eva Solo, Tallrikar: Bruka design, Glas: Indiska, Kryddskålar: Rörstrand

Den här måltiden är superduperenkel att göra och ett utmärkt LCHF-alternativ, om du inte äter LCHF kan du ha potatis eller liknande till.

Du blandar nötfärs med ägg, kryddor, sambal och smular i lite fetaost till en jämn blandning. Forma till biffar och stek på medelvärme tills de är helt genomstekta. Skiva champinjoner och stek i en stor klick smör tills det att all vätska har försvunnit. Häll i valfri mängd grädde och krydda med soja, salt och peppar. Koka tills du fått önskad konsistens! Smaklig måltid.
2011-02-23
 10:53:49

Every day is a new experience

Solen skiner ute, men det är fortfarande iskallt. Har 2 hela kycklingar som kokar på spisen, de ska få koka i ett par timmar så ska jag göra Chicken a´la king sen. Jag tänkte hoppa in i duschen nu och göra mig i ordning lite, ikväll ska vi på middag hos Es bror ute i skogen. Ciao!

2011-02-23
 09:59:54

God morgon!

Ligger fortfarande kvar i sängen och bloggar från mobilen. Ska kolla lite på TV och sen ta mig upp och göra dag. Ses sen!
2011-02-22
 21:37:06

Soffmys

Nu ska jag lägga mig ned i min del av soffan och bara göra kväll, smutta på Friggs goda vaniljté (med grädde och lite kokosfett blir det ett superbra LCHF-alternativ) och kolla på Big Brother. Hoppas att ni får en trevlig kväll, ses imorgon! God natt.

Tallrik: Bruka design, Mugg: IKEA
2011-02-22
 19:56:35

Matteus

Matteus-porslinet, så himla fint. Det står högst upp på min önskelista just nu. Vill ha alla möjliga olika former och konstallationer i färgerna rosa, beige, vitt och grått. Det stora rosa fatet med spetskant är perfekt att servera diverse plockmat på. Skulle även passa finfint att blanda mitt porslin från Bruka design med. ÅH, GE MIG!


Om någon känner sig generös så vet ni vad jag vill ha! haha.
2011-02-22
 19:40:48

LCHF-fiskgratäng

Tänkte mjukstarta bloggen lite genom att bjuda er på ett recept från gårdagens middag. Ett superdupergott LCHF alternativ som passar de allra flestas magar.
Tänkte mjukstarta bloggen lite genom att bjuda er på ett recept från gårdagens middag. Ett superdupergott LCHF alternativ som passar de allra flestas magar.
Blomkålsmos, ingredienser:Tänkte mjukstarta bloggen lite genom att bjuda er på ett recept från gårdagens middag. Ett superdupergott LCHF alternativ som passar de allra flestas magar.

Blomkålsmos, ingredienser:
1st Färskt blomkålshuvud (ca 1kg)
1 st morot
1st gul lök
1st vitlöksklyfta
50gr smör
1 dl grädde
Kryddor

Bryt blomkålen till små buketter, skala morot, lök och vitlök, skär dessa i större bitar. Koka i vatten tills allting är mjukt. Häll sedan av vattnet och kör i mixer tills du får ett slätt resultat. Vispa sedan tillsammans med kryddor, smör och grädde. Låt svalna under tiden du gör resten av ingredienserna!


Sås, ingredienser:
4dl Creme fraiche
2dl Grädde
Finhackad dill (jag använde ett paket findus fryst dill, 35gr)
2 tsk dijonsenap
Krydda (jag använde örtsalt och peppar)

Rör ihop alla ingredienser till såsen.
Smöra en form med smör, skär fisken (400gr torsk och 2 laxfileér) i mindre bitar och lägg i formen, lämna ca 2cm runtom för moset. Gratinera fisken i ugnen tills den är färdig, ca 15min i 200 grader varm ugn.
När fisken är färdig lägger du tunt skivad tomat ovanpå och sedan finstrimlad purjolök, häll över såsen och spritsa moset runtomkring, strö över lite ost. Gratinera gratängen ytterliggare 25min i 200 grader.
Voila, servera med en fräsch grönsallad & njut!

2011-02-22
 19:01:00

Välkommen hit!

Hej på er! Tänkte försöka påbörja det här med att börja blogga igen.

Kan ju börja med att introducera mig själv lite kort. Jag heter Emily Ödmark, bor i en 2:a i Nynäshamn tillsammans med min fästman Edgar. Vi har hängt ihop i lite mer än 5 år och varit förlovade i ca 4 år.

Jag äter enligt kosten LCHF (Low Carb High Fat), så framöver kommer ni att överrösas med en massa gottiga LCHF-recept då ett av mina stora intressen är just matlagning och bakning.

Ett annat stort intresse jag har är inredning, det mesta här hemma går i vitt, vitt, vitt och en lite färgklick här och där. Om det finns intresse kanske jag kan visa hur jag bor framöver. Min fritid spenderar jag gärna med familj & vänner, pyssel och shopping.

Ja, det är väl jag i det stora hela, är det någonting du undrar över så är det bara att fråga på!