2011-03-22
 10:34:01

Sjukstuga

Jajamensan det har jag här hemma med mig själv, pratade precis med E som är i skolan och han började också känna sig lite krasslig i halsen. Sån otur! Nu när det har lovats så fint väder den här veckan ska man behöva ligga hemma. Just nu önskar jag att solen gick i moln så att jag slipper ha sådan ångest över att jag ligger här hemma och inte åstadkommer någonting. Funderade på om jag skulle ut och promenera lite, bara lite, i sakta tempo, men eftersom att jag knappt har energi till att sitta här så är det nog ingen bra idé.
Termometern visar +10 grader i skuggan idag

Ett bra förkylningsknep har ju alltid varit att äta glass när man har ont i halsen då det svalkar skönt. Men glass är ju vanligtvis inte så LCHF-vänligt och det är enormt svårt att lyckas utan glassmaskin när man gör egen. Men i fredags så hittade vi faktiskt en just LCHF-glass på ICA här i lilla Nynäshamn, då blir man glad! Det går framåt.
Den avnjöt vi igårkväll med varma hallon, mycket mumsigt och lindrade skönt i halsen, i alla fall för en liten stund. Det som är ännu bättre är att man behöver sig endast en liten klick då den är riktigt gräddig vilket gör att den räcker en bra stund. Denna burk gick på ca 45kr.
Smarrigt värre!
2011-03-17
 19:40:19

..

Fullföljde dagen med en powewalk i solskenet och sedan en eftermiddagsfika på konditoriet med Amanda, mycket trevligt och det fanns en hel del att prata om. Har precis ätit mysmiddag med E och ska väl nu slå mig ner i soffan fast det absolut inte är det som jag är sugen på, har så mycket energi i kroppen nu för tiden. Tror det är för att jag har gått upp tidigt på morgonen, gjort något av dagarna och det har varit så fint väder. Det får gärna hålla i sig. Kram!
2011-03-17
 13:14:54

Det finns mirakel!

Med tanke på att jag inte jobbar för tillfället är det lite tajt i ekonomin här hemma, men vad nu? Damp det ner ett brev i inkastet där det står att jag får en klumpsumma utbetald från brottsoffermyndigheten inom fem dagar? Kunde det komma lite mer lägligt? Skulle inte tro det. Jag är glad, mirakel kan fan ske. Jippi!
2011-03-17
 12:26:33

Våfflor

Hej härliga torsdag! Snart är det helg, och är riktigt sugen på lite partej, får styra något! Har precis kommit hem efter att även idag varit ute och slirat på vägarna i några timmar, blev via Älvsjö till Hägersten och sedan hem igen. Tänkte trycka i mig lite rester från gårddagens middag och sen hitta på någonting som sysselsätter mig.
Provade på att göra LCHF-våfflor igår som serverades med rårörda hallon och vaniljgrädde, mycket mumsigt!

LCHF-VÅFFLOR
(Ca. 8 stycken)

4 Ägg
1 dl Mjölk
2 dl Grädde
2 msk Fiberhusk
50 gram smält Smör
1 tsk Bakpulver
Salt

Vispa samman alla ingredienserna i en skål, ta salt efter smak. 
Låt smeten stå och dra några minuter, så att fiberhusken sväller en aning.
Grädda sedan i våffeljärnet!
2011-03-16
 16:39:25

Powerwalk

Fick sysselsätta mig själv med en lång powerwalk runt Nynäshamn, det är ju trots allt en fin stad vi bor i när solen lyser såhär. Ibland är det så skönt att bara gå runt ensam och filosofera, lyssna på hög musik och bara traska på i sitt eget tempo och njuta av omgivningen.
Observera att bilderna är tagna med iPhonen, så det kanske inte är världens bästa kvalité! :)
2011-03-16
 11:33:03

Onsdag

God förmiddag! Har precis kommit hem efter att ha varit ute och slirat på vägarna sedan åtta imorse. Det går framåt nu vill jag meddela, inte allt för långt kvar tills jag bör ha det där kortet i min hand. Funderar på vad jag ska göra av dagen, är så sugen på att komma ut och hitta på någonting men alla är ju på jobbet eller i skolan vid den här tidpunkten.
Kan bjuda på en bild från gårdagens middag: rättikagratäng, rostbiff, rödvinsås, sallad och en klick bearnaise. En rätt som mer än garanterat gick hem hos smaklökarna. Rättikagratängen smakade nästan precis som potatisgratäng och är ett ypperligt alternativ för oss LCHFare, det enda du behöver göra är att skiva upp rättika och använda istället för potatis, mums. Kokade även ihop rödvinsåsen alldeles själv, första gången jag gör det faktiskt. Använde mig ju inte av Maizena eller mjöl så den blev lite lös men det funkar det också!
Hoppas att ni får en fortsatt trevlig onsdag!
2011-03-15
 17:12:40

LCHF-bröd

ÄNTLIGEN har jag hittat ett low carb bröd som finns att köpa färdigt, är så lycklig. Bröd är det som jag saknar mest med den här dieten och har provat att baka nästan alla alternativ som finns, men det är inget som faller mig i smaken.
.. meeeeeeen, så på ICA Maxi i haninge hittar vi dessa bröd. Fanns tre varianter: blåbär, ljust och mörkt. Vi köpte ljust och mörkt. Har provat båda idag och det är tillochmed godare än vanligt bröd. JIPPI! Ska göra vitlöksbröd till middagen ikväll. Brödet innehåller mellan 2,7-3,4gr kolhydrater per skiva vilket är mindre än vad en skiva finncrisp innehåller. Det är helt fritt från socker och sötningsmedel. Såg att detta bröd även finns att beställa över internet och det finns även low carb pasta och choklad. Suveränt!
2011-03-15
 17:07:18

Sälen

Vi har haft en mycket trevlig helg uppe i fjälluften med många skratt och även en del gråt från min sida då mina fötter är värdelösa ibland och jag även åkte på lite feber. Men det har varit så skönt att bara få komma iväg och njuta av att inte ha några måsten. Helgen slutade dock lite knasigt då vi upptäckte att styr-växeln på bilen hade kraschat vilket leder till att man absolut inte får köra den, den fick bogseras till Mora och Es pappa fick åka upp och lämna en bil till oss så vi kunde ta oss hem så Edgar kunde skriva sin tenta på måndagen. Han själv fick ta en hyrbil och är inte påväg hem förrän idag. Men det löste sig iallafall! alltid något. :)
Gulaschsoppa till lunch uppe på fjället
Liften mellan fjällen
Förmiddagskaffe i solen
2011-03-10
 21:01:21

Torsdag

Förlåt för extremt dålig uppdatering de senaste dagarna men jag har haft noll bloggfantasi! haha. Har under de senaste dagarna bara bakat, städat och tvättat. Imorgon åker vi till SÄÄÄLEN, ska bli så skönt att få komma hemifrån ett par dagar. Nu ska jag packa det sista, sen hoppa in i duschen. Kan bjuda på lite bilder från veckans bak! :) So long..
Observera att detta inte är LCHF, haha. Men i helgen när vi är på semester så får man synda lite! :)
2011-03-06
 17:49:55

Söndag

Blev väldigt sent igår. Var hemma hos min favorit-Emma under kvällen där Tamara firades. Mycket trevlig tjejkväll med alkoliserad dryck och småplock. E plockade upp mig lite senare så drog vi till stan åt lite donken, glömde bort att äta middag igår (?) hmm. Sen åkte vi & hämtade Melvin som upplevt Stockholms nattliv. Var hemma runt halv fyra och slocknade som en stock.

Idag startade vi dagen med en ENORM brunch, har drömt om hotellfrukost hela natten så gjorde allt i min värld för att försöka få till en sådan, någorlunda iallafall, vi var ju inte på hotell utan hemma i köket. haha! Sen åkte vi ut till Melvin och skottade fram en ruta på hans altan och tog ut bord & stolar och satt i solen och drack kaffe/thé, mysigt och varmt när man satt vindstilla i solen! Nu längtar jag bara ännu mer till Sälen när det är såhär fint väder.

Edgar är på jobbet och jag har precis plockat undan och diskat här hemma så att det ser beboeligt ut. Ska nog börja med middagen som jag ska avnjuta i min ensamhet. Hoppas att ni haft en trevlig helg! Kram
2011-03-05
 14:33:45

Lördag

Edgar mår mycket bättre idag, skönt. Nu har han precis åkt iväg till jobbet och jag är hemma igen efter en tur runt Nynäshamn i det fina vädret. Måste vara det bästa vädret vi fått hittills under det här året. Ska passa på att plocka undan lite här hemma innan E kommer hem igen..
Bild jag tog nyss med iphonen i hamnen, en heeeel drös med ankor som inte var det minsta rädda för närhet, haha!
2011-03-05
 00:00:01

Fredagsmys med LCHF-pizza

Ja, det är precis vad vi har haft det. Blev en tripp till stan för att plocka upp mamma och syskon efter deras kryssning. Sen var det hem till soffläge igen. Åt supergod LCHF-pizza till middag, kanske ska värma på en liten bit till då det blev rätt tidig middag idag. Sen har vi legat i soffan och tittat på film & BB. Myspys!

Receptet på pizzabotten:

120 gr Philadelphiaost
4st ägg
1,8 dl vispgrädde
ca 5 dl riven ost

vispa philadelphian med äggen till en jämn smet, sen i med grädden och osten. Blanda väl och häll ut över plåt med bakplåtspapper, grädda i 25-30 min 175 grader. Garnera sedan med vad du vill (jag använde tomatsås, mozarellaost, champinjoner, skinka & rödlök) och grädda i ugn ytterliggare ca 5-10 min i 200 grader varm ugn, klart!

Detta serverades med hemlagad pizzasallad och chili-bearnaise, mums.
.. och till fredagsmyset har det immundats chokladmousse
(med smak av 86% choklad samt en skvätt Amarula), med vaniljgrädde och rårörda hallon.

Nu ska jag vara social igen innan det är natti natti, hejs!
2011-03-04
 14:52:04

Klart!

Ääntligen klar med städningen nu luktar det gott och man slipper få damm under fötterna när man går, haha. Edgar är i skolan nu, hoppas hoppas hoppas verkligen att han är bättre när han kommer hem än vad han var när han åkte. Blir fredagsmys ikväll, med LCHF-pizza och en annan variant av min chokladmousse. Hoppas att han hunnit få tillbaka mathumöret åtminstonde. Ses senare!
2011-03-04
 11:11:55

Sanering

Edgar har under natten hunnit bli magsjuk. Jag mår bra än så länge (peppar, peppar..) och kurerar mig själv med vitpepparkorn och sanering av lägenheten, allt ska bli skinande rent och varenda lite bacill ska bort. Har än så länge endast hunnit bädda rent i sängen.
Fick bli en vårbäddning i mina favoritfärger rosa och grått
Nej nu ska jag fortsätta med städningen, ses!
2011-03-03
 20:57:19

Despicable me - Agnes

Alltså det här är den sötaste lilla varelsen jag vet, kan kolla på det om och om igen. VILL HA HENNE! Här hemma i mitt vardagsrum, Amanda förstår vad jag menar! ;)
2011-03-03
 20:34:53

Sälen <3

Ja det är det som har planerats under dagen och fast att vi hade så mycket emot oss så lyckades vi fixa det. Så på fredag nästa vecka drar vi till Sälen med Melvin, Amanda & Benny. Ska bli sååå otroligt skönt att få komma iväg och andas fjäll-luft. Lääängtar!

Kom senare under dagen på att "shit jag har ju ingenting att åka skidor i", så vi slängde oss i bilen och åkte till haninge där vi har fyndat ett helt skidställ till mig, älskar REA! :)

Blev en rosa jacka och svarta byxor i märket Mc Kinley och sedan ett par vita skidglasögon..

..och en vit fleece och rosa mössa, även de i märket Mc Kinley,
vantarna hade jag sedan tidigare och de är införskaffade på Stadium.

Superglad é jag som fyndat sååå bra idag. Mer än halva priset på allt jag köpte, det är inte dumt det. Nu ska jag slå mig ner i soffan och mysa framför tv:n. Ha en fortsatt trevlig kväll. Hejs!
2011-03-03
 13:10:29

Brunch

Har precis ätit lite brunch med E. Lagade lite hemgjorda köttbullar och hemgjord rödbetssallad som är superenkel att göra, till det serverades även äggröra och sallad.
Rödbetssallad: Koka färska rödbetor ca 1 timme. Skala och skiva dem när de svalnat något. Blanda i creme fraiche, majonäs, kapris och salt & peppar. Klart!
Min tankebana är någon helt annanstans idag. Vi håller på & smider planer för en kommande tripp som jag verkligen hoppas blir av. Men det är några bitar till som ska falla på plats innan någonting blir bestämt, hoppas hoppas hoppas!
2011-03-02
 20:53:42

Kväll

Lugn dag idag, tog en sväng ner till centrum med E sen har jag kollat på lite repriser av program som jag missat! Nu på kvällen var jag förbi mamma en sväng och lekte & målade lite med lillebror Leon. Tänkte bjuda på recept från middagen idag också, börjar det här bli en mat-blogg? hmm..

Till middag blev det i alla fall älggryta med stuvad vitkål & brysselkål

Du behöver:
2 pkt älgskav
Grädde
1 gul lök
Champinjoner
Soja
Lingonsylt (sockerfri)

Fräs skav, lök och champinjoner. Krydda med salt & peppar. Häll över önskad mängd grädde, soja & lingonsylt. Låt småputtra ca 15 min. Klart! Superduperenkelt & jättegott.

Sitter just nu och njuter av en mango/papaya glass som jag slängde ihop i mixern! mums. Nu ska jag sappa runt lite på tv:n i väntan på Big brother. Ha en fortsatt trevlig kväll!
2011-03-02
 11:04:47

Onsdag

Halloj! Igår hade jag en riktig hemmadag. Amanda kom förbi på lunch så vi lagade vitkålsspagetti och köttfärssås. Ett riktigt gott LCHF-alternativ. Strimla vitkålen, stek i smör, häll över en skvätt grädde och låt småputtra ett par minuter, servera med köttfärssås. Efter lunchen kollade vi på Despicable me eller Dumma mej som den heter på svenska, en sååå mysig film som för med sig många goa skratt. Definitivt värd att se!


Spenderade även resten av dagen framför tv:n tills dess att vi kände oss rastlösa och kom på att vi ville laga plankstek till middag. Eftersom att jag äter LCHF passar ju inte potatismos så bra, så då fick det bli blomkålsmos och kan faktiskt säga att det är GODARE än potatismos. Som sås hade vi champinjonstuvning och bearnaise.


Till efterrätt gjorde jag en mintchokladmousse med vaniljgrädde och rårörda hallon, superdupermumsigt.

Funderar på om jag ska ta och äta lite frukost och sen kanske ta mig ut i det vackra vädret. Solen skiner för fullt! Ha en fortsatt trevlig dag.